Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Leves hasonlat

2007.12.20. 18:00 | Prophet | 2 komment

Az élet olyan mint a leves. Egy tál gőzölgő, forró húsleves.

Elémrakják, vagy én magam melegítem fel. Akkor még ízletes, beindítja a nyálelválasztást, az illata betölti a teret. Kívánatos, olyan, ami adja magát: itt vagyok, habzsolj, erőszakolj magadba. Persze számtalan dolog van még mellette. Jellegtelen, kevésbé fontos, mellékes kitérők. Mégis, ezek fontosabbak, legalábbis elvonják a figyelmem. Elterelik, nem látom tőlük a lényeget. És amíg ezekkel foglalkozom, a leves elhűl. Próbálhatom az újramelegítést, akárhányszor, végtére is adott a lehetőség. De akkor már nem ugyan az. Más az íze. Elvész. Nem marad más, csak egy üres tányér végül, és egy fintor.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr54270601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.19. 18:36:35

kéne egy írói blogot is indítanod, olyan jó a hasonlatod

Prophet 2008.01.19. 19:11:02

Nocsak. Nekem az jutott eszembe, hogy hátulról teszem be, de ezek után megfontolás tárgyává teszem. Kösz a segítőkész tippet.
Címkék: gondolatok felfedezés
süti beállítások módosítása