Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Búcsú a fegyverektől

2008.08.29. 00:41 | Prophet | Szólj hozzá!

Nincsen más, csak a csend van.... úgy esett, hogy valóság leírására használt szavak elkoptak, elporladtak.  Értelmüket vesztették. A világ túlságosan groteszk, álomszerű. Hazug és ámító. Amiből úgy tűnik, nincs ébredés. Ameddig nem lehet megnevezni, rámutatni a dolgok tényleges voltára (az esszenciájukat birtokba venni, a nevüket tudván bizton uralkodni), azt súgja egy belső hang, hogy jobb ha hallgatok. Amit elgondolok, nem tudom szóvá tenni. Megteremteni... Hazugság lenne. Egy újabb tégla, amire ez a világ épült. Lassan úgy érzem, minden elveszik. A hit, a remények, a szavak. Mintha egy utcán mennék lefelé, metsző szélben, esőben. Az alján pedig összegyűlt a víz. De ami benne tükröződik, az sokkal valószerűbb, mint amit a két szemem amúgy látni vél. Nem tudom, miben higyjek. Kételkedem. Ugyanakkor épp e kétkedés determinál  egy életre: mindez nem egy érzékcsalódás, a rideg valóság. Szeretném érteni, de nem megy. Marad hát a csend. Kiköltözök egy szobába, távol mindentől. Messziről érthetőbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr88638647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: búcsú csend
süti beállítások módosítása