Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Solstitium

2008.12.22. 16:19 | Prophet | Szólj hozzá!

Ma lesz a leghosszabb éjszaka. A legsötétebb nap az évben. Hideg szelek fújnak majd. De ez nem a vég. A kezdet. Új? Régi? Periódus, vagy kör? Szépen lassan kiderül. Ahogy napról-napra egy kicsivel többet hódít vissza a fény magának... és máris itt a tavasz, az üdeségével, az illataival. Meg a nyár a zamatával. Erőt ad. Ahogyan ma is a felhők közül kibukkanó Nap. Előtte túl kell élni ezt az éjszakát. Egészen allegórikus.

 

No. Kiderült, hogy nem csak a Melódiákos Ági (vagy Szabina) keveri a napokat, meg az éjeket, de én is. Legtovább sötét huszonegy és huszonkettő között van, nem pedig 22 és 23... úgyhogy hiába jöttem ma úgy ki a gyárból, hogy megnézem a napfelkeltét, ami változást meg efféle hamis képzeteket ígér, meg kellet elégednem, hogy a második leghosszabb éjszaka napfelkeltéjét láthatom. Ebből mondjuk kettő is van egyből, de ilyen az én formám... majd szilveszterkor jó hangosan mondom, vagy kiáltom, hogy egy, jelezve azt a plusz egy másodpercet, amit ajándékba kapunk. Ha megállhatna az idő.. no most megáll. Okosan kéne használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr11836865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: napforduló
süti beállítások módosítása