Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Kiért szól a harang?

2008.07.12. 15:38 | Prophet | 1 komment

A megélhetési színes-fémtolvajok ismét lecsaptak. Persze lehet, hogy a házi kápolnába vitték: a harmadik lélekharangot is ellopták a Borsod megyei Csernelyen. Legyünk szkeptikusak, nem mind barna, aki tolvaj. És ha a kisvasút alvázát átveszik, ezt miért ne. Ha a "méltóság" felvonulásáról le tudnak nyúlni -fényes nappal- több korlátot, akkor egy eldugott faluban... az erősebb fennmarad (vagy aki mögött ott állnak a megélhetési rettegők).

Kíváncsi lennék az ilyen esetekben pl K. Orbán nyilatkozatára. Valószínű a Gárda lopta el, hogy abból öntsön magának ágyú, meg puskagolyót. Hiszen ez is kell az üldözéshez, meg a fajirtáshoz! Mivel lőnének bele a palzmatévébe?

Az illetékes rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy a 40 kilós harangot szakszerűen távolították el. Erre talán nem is érdemes szót vesztegetni, a suszter maradjon a kaptafánál, ne szóljunk bele a mesterek dolgába.

Egyébként a harangravalót közadakozásból gyűjtötték össze, úgy 80 évvel ezelőtt. Talán megért nekik 5000 forintot is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr25565065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miskolc 2008.11.09. 16:34:18

Ami történt a szülőfalumban az nem más, mint az, hogy én lelkemet lopták el. Gyermek és serdűlőkorom emlékét rabolták el. Idős korom ellenére most is fülembe csengnek azoknak a harangoknak zengő hangjai amiknek a kötelét oly szorgalmasan húztuk. Ide jutott az ország, hogy a legszentebb emléket, a falu felett álló szent helyet igy megbecstelenítik.
Ki vagy kik ezért ezekért a felelős? Hol van a tisztelet és becsűlet ebben az országban? Szégyenlem magamat, hogy ez galád tett a szülőfalumban megtörténhetett. Apámat, Anyámat az ellopott harangok zugása hangja mellett temettük el. És a többi halottak ravatalánál is ezek a harangok figyelmeztették az élőket Nem csak engem, hanem a halottainkat is meglopták.Milyen emberek ezek, akik sem embert sem Istent nem ismernek, nem becsűlnek. És hol van a törvény ebben nagy demokráciát hirdető országben. De nézzünk csak körűl figyelmesen láthatjuk, hogy mi történik naponta az emberi jogok leple alatt. Szomorú, hogy ide jutottunk. De kinek a jóvoltából? Kérdezhetjük naponta, feleletet nem kapunk.
Címkék: tolvajok harang színesfém csernely
süti beállítások módosítása