Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Rom-a helyzet

2008.01.11. 00:04 | Prophet | 1 komment

Azt írja a wikipedia, hogy Magyarország szinte mindegyik településén élnek. Számukat körülbelül 1 millióra becsülik, persze ez lehet fals érték, a legtöbben ezért, vagy azért nem válalják identitásukat (mondjuk mert nem segélyért állnak sorba épp). Azt írják az okos enciklopédisták, hogy külföldön önmagukat magyarnak vallják, míg szülőföldjükön általában romák vagy cigányok, akik elhatárolódnak a nem-cigányoktól (gádzsók). Ennek ellenére a többi roma csoporthoz képest jórészt integrálódtak a magyar társadalomba (akkor én biztos rossz országban laktam eddig... vagy talán más jött a Marsról?).

Szóval mit gondol egy gádzsó a romákról, vagy cigányokról? Alapvetően jó lenne, ha nem egyből a betörés, a lopás, a fémtolvajlás, esetenként (minden nap) az utcai kifosztások jutna eszébe. Há' de mégis erre asszociálok, ha rájuk gondolok. Nem, már nem a cigányzenére. Sajnos az kevésbé hungarikum, mint a cigánybűnözés. Szóval erről indulna itt most egy kis okfejtés, talán sorozat. Ádámig és Béláig Éváig (mégsem egy liberális blogról van szó, szóval elnézést kérek a Béla nemű úr/hölgyektől) mégse nyúlnék vissza, a legfrissebb hírrel kezdeném, ami ugyan megütötte a fülem, de nem lepett meg:

Szétlopták a gátakat Borsodban, és Hevesben

Biztosan én vagyok az előítéletes, hogy egyből kis hazánk eme aktív kisebbségére gondolok. Hiszen a cikkben is csak a tolvajok kifejezés szerepelt, az öncélú összeesküvés-elmélet gyártás káros a mentális egészségre. Mégis, a magam x évével megengedhetem már, hogy tévedjek, de inkább hogy igazat mondjak: itt bizony az autentikus indián szubkultúra ténykedésének eredményeit szemlélhetjük (Jaj, de rasszista és előítéletes vagyok! Köszönöm a bókot.) A kár "csupán" 16 millió forint. Jelenleg. Ugyanis van egy olyan szokása az ország folyóinak, hogy a tavaszi olvadás után mondjuk felduzzadnak, uram bocsá kilépnek a medrükből. Mivel a kórmány nem kapkodta el a gátak építését, ez a kilépés olykor tragikus méreteket is ölthet, képszerűen és naturálisan ábrázolva, elviszi mindenedet a víz. Amiért megdolgoztál.


Szóval történt, hogy ezek a derék, dolgos hazafiak a zsilipek fém részeit, a sorompókat, a transzformátor olajat, mindent ami mozdítható volt szépen összegyűjtöttek (végtére is, a primitív kultúrákra jellemző volt a gyűjtögető életmód, csak azok ki is haltak, rádásul csak mai szemmel nézve primitívek), és eladták a MÉH telepen. A főmérnök úr a telepen bizonyára nem ismerte fel a gát darabjait, mert különben biztos nem vette volna át. Főleg a táblákat, meg a sorompókat. Na jó, átvett egy sorompónak látszó tárgyat... talán. De csak megéljatési bűnt követett el, el kell tartani a kiscsaládját. Ennyire irigyek vagyunk! Ejnye. Merthogy szegényeket nem veszik fel dolgozni, 60 ezres segélyből mg nem lehet megélni (120 elég lenne, egy szakmabeli elmondás szerint. Akkor nem szednék fel az önkormányzati lakás padlóját?). Tehát a lopás bocsánatos bűn, főleg ennek a kisebbségnek a kapcsán.

Érdemes elgondolkodni még azon, mi lesz tehát a tavasszal: kiönt a Tisza. Elvisz a putrit. Erre minden bizonnyal 1000 dühödt cigány fog a Polgár Jenő hivatalba menni, netán a Fókuszba/Aktívba elsírni a bánatát, hogy itt ők megfagynak, meg a purdék is a kutyákkal hálnak. Mi meg kisírjuk a két szemünket, és kifizetjük az adónkból az újabb lakást nekik, amit 2 hónap alatt lelaknak. Persze, hogy is érne rá valaki foglalkozni a lakással, ha a fém útján jár, ha mondjuk erdőt kell kivágnia? Stresszes élet a bűnözőé, jogos is a liberÁLLis felháborodás, a megélhetési rettegők kifogása, és a rasszizmus elleni küzdelem, ha olyan becsületes személyeket bántanak, mint Bicskás Józsika, akit megtámadott ez a fasiszta Mortimer, meg legutóbb egy idősebb férfi, aki a koponyájával akarta szétfejelni Jozef és tsai viperáit. A mocsok. De a rossz elnyeri a büntetését, többet biztos nem ugrál.

Közben olvastam, így egy kis Update:

  • Meghalt egy 18 éves fiú Budapesten, a szülők elmondása szerint a fiú azután lett rosszul, hogy az iskolából hazafelé jövet bántalmazták. A szülők elmondása szerint a szakközépiskolás fiú azzal ment haza, hogy a VIII. kerületi oktatási intézmény közelében bántalmazták őt. Ez után lett rosszul. A szülők rögtön kihívták a mentőket, de amire beértek a kórházba, a fiú már elhunyt. Az ügy körülményeit a rendőrség nagy erőkkel vizsgálja. A halál okát a boncolást követően tudják megállapítani.
  • Súlyos sérülést szenvedett az a 15 éves fiú, akit egy tív év körüli (na mi?) fiú szúrt combon csütörtökön délután Budapesten, a Blaha Lujza téren. MP3 lejátszóra pályázott, pengével fizetett. Persze elengedték, hisz nem büntethető. Talán emlékszünk még egy index címlapra, az agresszív kismalacra, a 120 centi aggresszióra. Lehet, hogy nem ő volt, de ugyan abban a csónakban eveznek.


  • Ilyenkor kéne elgondolkodni a büntethetőség leszállításán. Persze a válasz, meg a megoldás kulcs abban rejlik, hogy ez csak nekünk állna érdekünkben, a hatalomnak nem...

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr41292947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Címkék: cigányok késelés cigánybűnözés fémtolvaj gátak
süti beállítások módosítása