Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Zlad, Molvánia fekete hercege

2008.01.04. 10:22 | Prophet | Szólj hozzá!

Santo Cilauro. Mindenkinek biztos ismerősen cseng a név (szünet....neeem). Komédiás, vicces figura. Viszont ha azt a nevet dobom be, hogy Zlad, akkor viszem a bankot, a verdát, meg a csajt. Videó után lehet tovább is olvasni!

A futurusztikus, utópikus diszkó (ezek sosem halnak ki?)

...és a második, sötétebb hangulatú, "sátányista" klipp

Talán nem is kéne tovább szőni a történet fonalát, elég lenne azt mondani, zseniális, azt, hogy őrült. De akadhat olyan felebarátom, aki mindezt komolynak hinné, esetleg azt mondaná, hogy Zladko sátánista, támajda az egyházat, eretnek, azonnali máglyahalát érdemelne, és különben is, megrontja a gyermekek lelki világát. Lehet, de akkor kéretik letiltani a Viva Tv-t, meg a kereskedelmi mocskot, hisz amilyen műsorokat sugároznak, ami kibugyog a kanálisból, azt 110%-ig megtervezett, tudatos befolyás. De ne menjünk el erre, elég kivenni a távirányítóból az elemet, máris megoldódik a gond. Mellesleg micsoda luxus ez a távkapcsoló? Nem kell ugrálni. Sok kövér ember hódolhat neki...

Csak kilukadunk valahol, a kérdések kérdésénél: ki ez a Zlad? A válasz nem 42.

Zladko "Zlad" Vladcik egy kedves kelet-európai ország, Molvania arca, szuper/gigasztárja, egy idol, aki hírét viszi a világban ennek, a szájsebészettől megkímélt államnak. Olyan turisztikai látványosságai vannak, amik rendkívűl hasonlítanak kis hazánk nevezetességeire, mint mondjuk az Alföld...

Ugyanis! Ugyanis, és itt kell megkapaszkodni a karfába, billentyűzetbe, egerenytűbe, vagy kinek amilye van, abba, és kinyitni a füleket, tágítani a pupillát, hogy befogadhassuk a valóságot: Molvania egy kitalált ország! Zlad valójában egy Ósztrál komédiás (nem, nem sógi, ő messzebről származik, a koalák földjéről). Molvania, bár saját honlappal rendelkezik, saját történelme is van (amiben szintúgy magunkra ismerhetünk: 1541-ben Gyidor Dvokic vezeti kaszás, vasvillás hadait a gonosz földesurak ellen, és végül ő is tüzes trónon végzi (gyk. nem Kabai Károlyról, a modern Dózsa Györgyről, a battonyai hősről beszélek)), mégis csak a net kreatív bugyraiból pattant ki. Amellett, hogy Zlad barátunk is kellő lökést adott az ország blamázsának imázsának, netes közösségek is fejlesztik az elmondások szerint.

És itt egy harántcsapással visszatérnék a videjókhoz! Talán hallott már a kedves/kedvtelen olvasó az Ójróviziós dalfesztiválról, ami a Ki mit tud? nagytestvére, csak  sokkal alacsonyabb színvonalon. A tavalyi műsort a két szememmel láttam, fülemmel hallottam, és amellett hogy szurkoltam a magyar versenyzőnek, Rúzsa Magdinak, szörnyülködtem a többi produkción. Röviden Helsinkiben tartották, olyan országok vettek részt, mint Izrael, Törökország, K-Ojrópából, az egész Unióból. A fenti linken meg lehet tekinteni a videket, különösen az Ukránok performanszát ajánlom, ami elvitte az első díjat. Persze Törökország sem marad le...

De miért mondom ezt? Azért, mert Zlad, Molvania is "benevezett" a popfesztiválra, és ezeket a förmedvényeket elnézve, az Elektronik vagy az Antipope népszerűségét megvizsgálva, jogosan jelenthetem ki (aztán ha nem úgy van, mi van akkor?), hogy ő is eséllyel indulhatott volna, sőt meg is nyerhette volna. Viszont, ahogy a brazilok mondják: "Há' de"... akkor miért nem nyert? Miért nem hallottunk róla? Azért biz, mert mindkétszer eltanácsolták szarkasztikus barátunkat: elsőször a török pasa hatóságok nem engedték fellépni, megcsípték a röptéren, és bizony vigyortabik "voltak" nála, 2005-ben pedig az utolsó pillatatban tájékoztatták a gaz bírák, hogy ilyen sátánista tartalmú előadásoknak nincs helye egy ilyen nívós versenyen. Zlad azzal mentegetőzött, hogy Első Belzebub története egy népszerű gyermekmese hazájában, amit neki el is hiszünk. Egy ilyen angyali ember kinek tudna ártani?

Sajnos nem tehetünk már semmit az érdekében, esetleg támogatásunkról biztosítjuk a művészurat. A következő indulásánál pedig összeszorított ujjakkal szurkolunk, hogy valami értelmes is bekerüljön. A legnagyobb problémánk akkor az lenne, hogy csak második lehetne, hisz az első díjat elvinné hazánk követe!

Aki esetleg kedvet kapott a költözéshez, nem tartóztatom. Megértem. Molvania vonzó ország lett, ismerve az itthoni helyzetünket. Ha én lennék a legfőbb diktátor miniszterelnök, minden bizonnyal kiépíteném a diplomáciai kapcsolatokat, és a határok megnyitását is elérném, a kettős állampolgárság ügyében is tennék. Esetleg zsidófuttatást tarhatanánk a közös tárgyalások alkalmából, csak hogy szórakoztassuk az embereket. Bár ott tartanánk, ahol Molvánia! Köszönjük Zlad, köszönjük, hogy utat mutattál. A molvánoknak pedig baráti üdvözlet egy másik, első ránézésre fantázia birodalomból, jobban megvizsgálva  azonban a kőkemény valóságból. Üdv Molvánia, magyar-molván  jó barát!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr60284192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kamu turizmus youtube gondolatok poén valóság látnivaló zlad burleszk permormance gag molvania
süti beállítások módosítása