Nemigazország

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Itt az is megtörténhet, ami máshol nem, és meg is történik. Az ellentettje méginkább. A túlélés kérdéses, majd töröm az utat. Gondolkodok, elmélkedek, (s)írdogálok. Ezé van ez itt...

A vonat nem vár...

..az írás megmarad

Közhelyeim

Böszme magyar

2008.01.18. 01:29 | Prophet | 5 komment

Ha valamikor a távoli jövőben egy okos ember visszatekintene, szemrevételezné, vajh kik koptatták a lét ezen szenvedésekkel feltöltött síkját, kiket kárhoztattak arra, hogy a Kárpátok ölelő karjai között tengessék napjaikat, Nemigazország anyácska/apácska (merthogy van szopás is rendesen, de segget is kell nyalni) kebelén, olyan kövezkeztetésre juthatna a csöppöm, hogy itt birkák élhettek. Szép, füves puszta, megkerem rajta vagy 10 millió juhnak elegendő takarmánygabona. Ha fogná a lapátkáját, és mélyebbre ásna, bizisten meg is találná a kézzelfogható nyomait a nagyüzemi tenyésztésnek: parabola antennákat, TV tornyokat, meg átjádszóadókat. És bizony, bizony, a magaskultúra szentélyeit is, a TV székházakat! Foszladozva, összetörve, kosztól belepve, de még olvasható lenne a mottójuk: A tudatlanság: Erő. Ezek az oligarchák ölelték át, folytották meg parazita-növény módjára ezt a  szép országot, gondolná a jövő históriása! De mi történt, hogyan süllyedhetett alá a média, a bulvár mocskába, hogy érhetett véget a dicsőség, a magasztos csillag hogyan koppanhatott ekkorát a porban?
 
Biztos sokat törné rajta a fejét. Szegény, talán meg sem fejtené. Viszont, egy távoli csillagrendszerben élő kollégája, mondjuk egy Alf a Melmekről azonnal rávághatná! Hát ezért! Mert elrohadt, elsorvadt az agyuk! Nem marad semmi, csak üreges, fekete tekintet. Bábként mozgó emberi massza, akit az uraik elektromos ösztökével tereltek a trancsírozó üzembe, de előtte jól kiszipolyozták őket, lehúzták a bőrüket, amiből Audi üléshuzatot készítettek, koponyájukból levesestált, vagy hamutartót, a csontjaikból meg humuszt, esetleg habarcsot a legújabb palotájukhoz. Azt mondaná ez a melmeki gondolkodó a földinek, hogy nézd, bizonyára ismered a rádió- és a tv hullámokat. Mi már régóta fogjuk őket, amit ez a koszos sárgolyóbis ont magából. Megfertőzi az idiotizmusával a csöndes kozmoszunkat. Túl nagy a zajszennyezés, a Vegától az Alfa Centauri-ig téma ez. Láttuk, hogyan emelkedik fel az ember, és hogyan kezd rogyadozni, hogyan kezd az építmény összeroskadni, szépen, lassan, csavarról csavarra, amíg a rozsda ette váz már nem bírta tovább, és fémes sikoltással maga alá nem temette az egészet. Nézd, nézd a világtok ezen kis szegletét. Nem akarok nagy szavakat használni, túlozni. Tekintsünk le, hisz épp a vizsgálatod tárgya ez a kis ékkő! Mert a mocsoktól ha megszabadítjuk, ha kitesszük pár Bar nyomásnak, a dolgok mélyére tekinthetünk. Volt tehát ez a csorda, magyaroknak hívták őket. Kerülgették a farkasok, mindenféle fenevadok, egyre kisebb helyre szorultak, de sok ideig volt valami identitásuk, az öreg bikák kört formáltak, a szarvaikat védőn emelték a nőstényeik és a kölyök felé. Hiába ostorozák őket, kitartottak.

Aztán új pásztorok jöttek, akik a bikákat kasztrálták, elvettek tőlük mindent, a régi dicsőséget bemocskolák, elhazudták. A csordából pedig nem maradt más, mint egy kérődző tömeg. Annak pedig az igényeit könnyű volt formálni, vezető nélkül ők lettek a pédamutatók. Ezek az új pásztorok elhozták a színes varázslatot, a dobozba zárt csodát, amit, mint az istenek megmutatkozását, úgy tisztelték a patások. Ím eljött hozzájuk is a megmondóember, a nagy száj, akit Médiának hívtak, aki kitárja a szemüket, ami addig a földet és a látóhatárt kutatta szüntelen. Ezek az új dolgok lenyűgözték őket, el is felejtették, honnan jöttek. Áldoztak az új istenek oltárán. Betegesen csüngtek azok gennyes, fekélyes testén, mert nem látták, kik is valójában, a kékes bársony elringatta őket. A kanapé kényelmes volt, a sör meleg, a virsli hideg. De a hasuk és az agyuk megtelt. Megtelt RTL klubbal, TV2-vel, Szerencsekerékkel, Vágóistvánnal, elhitték, hogy műveltek, követték a rózsaszín álmokat: naponta milliók ülnek le vacokba, a falukban megszűnik az élet, bezár a bolt, mert jönnek a színes ideálok, a csalfa álmok. Innen onnan kacsintanak az úton-útfélen előforduló 15 perces sztárok, és az olyan állócsillagok, mint Hoffer Misi, Klaudia, és a társaik, Erik és Botond, akik biztosítják a minennapi izgalmat:

Ki lenne már kíváncsi ezek után a kenyér árára? A Berényi családnak nincsenek ilyen gondjai. Az nem lehet! Nem és nem. Ezt nemcsak az átlag patás gondolhatná. Az a távoli leszármazottunk sem. Neki sem férne a fejébe, miként lehet valakikkel, emberekkel ezt megcsinálni. Kedves gyermekem! Csak hogy tudd, meg lehet! Ne legyen hiábavaló a kutatásod, elmesélem, ebben a jelenben élünk. De ha nem haragszol, én azért felveszem a kesztyűt, hogy ne kelljen ilyen kutatásokat folytatnod. Bár a böszmeség tengere mély, olyan mint egy bányató, az első lépés is lehúzhat, rádásul a csorda is könnyen ingerülté válik, eltapos, ha nem vagy közéjük való, a hínárok pedig ugyancsak lehúznak. De asszem megbírkózok, megbírkózunk ezekkel a hullámokkal...

A bejegyzés trackback címe:

https://nemigazorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr53301683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misimókus 2008.01.19. 20:42:31

lassan már ott tartunk, hogy az emberek le se szarják, hogy 10%-os az infláció, 50%-al emelkedett a villany, 20%-al a kaja, a fizetések persze semmit sem, inkább nézik a barátok közt nevü böszmeséget és elvannak a saját maguk rózsaszínű álomvilágában. A leginkább az idegesít, hogy még mindig vannak olyan barmok akik elhiszik csótány ferkó, lendavi bányarém ildikó és a félkarúrabló hazugságait.

Prophet 2008.01.23. 15:26:26

Amíg megkapják a napi sműsort, nem is lesz másképp. Miért is lenne? A saját szánalmas sorsán ki akar évődni? Egyszerűbb az álomvilágba menekülni.

hahaha 2008.01.26. 08:32:39

Ez mekkora felfújt semmi... egy igazi üres , semmitmondó, buta közhelygyűjtemeény valakitől, aki osztja az "eszét", a fennkölt semmit mindenütt. És ítélkezik nások felett. Legalább lenne saját véleményed, de ez a szokvány demagógia-gyűjtemény idiótáknak. Ha 16 éves vagy, akkor ez bocsánatos bűn, ha több, az nagy gáz.

Prophet 2008.01.26. 14:23:03

A saját véleményemet mondtam. Azt is, ami igaz, tűnjön ez akárminek. Vagy észosztás helyett inkább befoghatnám a pofám, és dógozhatnék a gyárban? Nem, inkább osztom, amíg van mit. Ki mihez kezd vele, az az ő dolga. Ami igaz, az igaz.

Downoff · http://downoff.blogspot.com 2008.01.28. 21:58:23

Nincs ezzel semmi gond.
Stíluson vitatkozni hülyeség lenne, a mondanivalóval meg egyetértek. Ez az ország rothadófélben van és ahogy anno Csernus is mondta, "...még nincs vége...".
Rosszabb lesz.
Akinek még nem szúrták ki a szemét, fusson innen amerre lát, mert nemsoká' csak a darálthúsnak valók és az ezeket felzabálók maradnak itt, aki pedig ki szeretne maradni a játékból az a nyesedékhez kerül - aki nem fal az erősekkel, azt felzabálják, mert gyenge.
A középréteg végérvényesen elkopóban van.
Címkék: média tv böszmeség pesszimizmus jövőkép csorda bárányok tvkultúra visszatelintés
süti beállítások módosítása